Mercedes Automaat Specialist

Wanneer u van plan bent om een nieuwe auto aan te schaffen dan is het belangrijk uzelf af te vragen of uw nieuwe auto een handgeschakelde of een automatische transmissie moet hebben. Beide soorten transmissies voor- en nadelen en alle u kunt bepalen wat het beste bij u past. Als Mercedes automaat specialist willen wij u graag van advies voorzien om u te helpen de juiste keuze te maken.
Op deze pagina vertellen wij u wat meer over de voor- en nadelen over een Mercedes automaat.

Voordelen automaat.

Het grootste voordeel van een Mercedes automaat is natuurlijk het rijcomfort. Doordat u geen koppeling heeft houdt u te allen tijde uw linker voet vrij tijdens het rijden. Daarnaast hoeft u nauwelijks meer te schakelen tijdens het rijden. Alleen wanneer u de auto in de achteruit zet of gaat parkeren verandert u de rijstand.

Een automaat is uitermate geschikt voor file rijden omdat u niet constant hoeft te schakelen bij stilstaan en langzaam rijden. Daarnaast is het grote voordeel dat u zich volledig op de weg kunt concentreren tijdens het rijden omdat u niet meer bezig bent met schakelen en te allen tijde uw handen aan het stuur kunt houden.

Allcars company is dé Mercedes automaat specialist en wij hebben een ruim assortiment van automatisch schakelende Mercedes auto’s van verschillende typen.

Bekijk de collectie

Nadelen automaat.

Een klein nadeel van een automaat is dat u als bestuurder zijnde net wat minder controle hebt over de auto. Met name de wat meer “sportieve” bestuurder geeft in het algemeen meestal de voorkeur aan een Mercedes die handgeschakeld is. Met een handgeschakeld model kunt u gemakkelijk een versnelling terug schakelen om even snel die vrachtwagen in te halen of net wat sneller die scherpe bocht te nemen. Daarnaast zijn automaten over het algemeen net iets minder zuinig dan een handgeschakeld model maar dit verschil is in de praktijk min of meer verwaarloosbaar.

Dé Mercedes automaat specialist.

Afgaande op bovenstaande kunt u uzelf afvragen wat voor bestuurder u bent. Kiest u voor comfort en gemak of toch liever voor controle en sportiviteit? Dit kunt u alleen maar zelf bepalen. Echter helpen wij u graag de juiste keuze te maken. Twijfelt u nog over wat voor soort Mercedes u wilt gaan aanschaffen? Kom dan gerust langs bij één van onze vestigingen. Hier kunt u ervaren hoe het voelt om te rijden in een automaat en of dit bij u past. Kom dus snel naar dé Mercedes automaat specialist in Helmond en Eindhoven of maak een afspraak via onze website dan zetten wij de koffie vast klaar.

Afspraak maken.